Kaç Kişilik: 5
Hazırlama Süresi: 20 dakika
Pişirme Süresi: 10 dakika
12 adet tuzsuz etimek
Şerbeti için 1,5 su bardağı şeker 2 su bardağı su
Muhallebisi için
5 su bardağı süt 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker 5 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket vanilya (ben damla sakızlı kullanıyorum aroma veriyor) 1 yemek kaşığı tere yağı Üzeri için;1 paket krem şanti 1 su bardağı süt
Etimek Tatlısı Tarifi / Yapılışı
- Önce şekeri tencereye alıp karamelize olana kadar kısık ateşte bekletin.
- Şeker eriyip kahverengi olunca üzerine dikkatli bir şekilde soğuk suyu ekleyin.
- Kaynayınca iki üç damla limon sıkıp altını kapatın.
- Etimekleri dikdörtgen borcama dizip, şerbeti üzerlerine gezdirin.
- Muhallebi için vanilya ve yağ hariç süt şeker un nişasta tencereye alıp iyice karıştırarak ocağa koyup kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edip vanilya ve tereyağını ekleyin.
- Altını kapatıp 5 dakika hızlı şekilde çırpın.
- Muhallebiyi etimeklerin üzerine döküp soğuması için bırakın.
- Tatlımız soğukken krem şanti ve sütü iyice çırpıp tamamen soğuyan tatlının üzerine yayıp düzelterek üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın.
- (Dolapta En az 4-5 saat, mümkünse 1 gün bekletilirse daha güzel oluyor)
- Servis etmeden çeşitli kalıplarla ile kesip üzerini süsleyebilirsiniz.
- Bir de sunum şık olursa daha bi güzel oluyor yiyen memnun ikram eden memnun