Soğuk havalarla birlikte üşütme ve grip vakaları artmaya başladı. Türkiye genelinde Aralık ayı olmasına rağmen hava durumu dengesiz devam etmektedir. Bir sıcak bir soğuk olan havadan etkilenen vatandaşlar grip, nezle, üşütme ve kırıklık gibi şikayetlerde bulunuyor. Hastanelerin acil bölümleri doldu taştı. Küçük çocukların hasta olmaması için anneleri yoğun bir ilgi gösteriyor. Peki bu soğuk havalarda hastalıktan korunmak için neler yapılmalı ve neler tüketilmeli?
Limon
Limon, en bilindik ve en keskin antibiyotiktir. Abartmamak şartı ile limon tüketmek vücut direncini arttırır. Çaya, çorbaya, yemeklere ve salataya bolca sıkarak tüketebilirsiniz.
Sarımsak
Sarımsağın bir dişi bile vücuttaki tüm mikrobu temizler. 1 diş sarımsağı yutabilirsiniz.
Bal
Bal vücut direncini arttırmak için birebir olan kaynaklardandır.
Portakal kabuğu
Portakal kabuğunu kaynatıp suyunu içmek hem doğal bir bitki çayıdır hem de gribe karşı koruyucu bir antibiyotik gibidir.
Ihlamur
Ihlamur soğuk algınlığı için en iyi ilaçtır. Ateşi alır ve boğaz ağrısını hafifletir. Ayrıca direnç sağlar.
Nane
Naneyi kaynatarak içmek soğuk algınlığına iyi gelecektir.
Pekmez
Aç karnına bir çay kaşığı pekmez yemek virüslere karşı koruma kalkanı gibidir.