Matcha Çayı Nedir? Matcha Çayı İle Metobilizmanızı Hızlandırın
Matcha çayı diğer pek çok çay çeşidinden biri olsa da bir çeşit yeşil çaydır. Literatürlerde Camellia sinesis bitkisinden elde edildiği yazarken üretim ve tüketim aşamaları farklıdır. Üretiminin farklı olması matcha çayının kendine has kremamsı yapısına neden olan özel bir adımdır. Matcha çayı hasattan önce 25 gün kadar gölgede üstü kapatılarak bekletilmektedir. Böylelikle amino asit açısından güçlenmesine neden olunurken hasat edildikten sonra saplarından ve damarlarından ayrılarak toz şeklinde derlenen bir türdür.
Nasıl Yapılır? Nasıl Demlenir?
Matcha çayı zevke göre farklı şekillerde demlenebilirken pek çok dünya markasına ait cafelerde dahi farklı çeşitlerde sunulabilmektedir. Örneğin; süt ile karıştırılan matcha çayı matcha latte şeklinde sunulmaktadır.
Klasik Matcha Çayı Tarifi
- 1 çay kaşığı toz maça çayı
- 1 fincan kadar sıcak su
Yapılışı
Öncelikle maça çay tozunu bir kase içerisinde süzgeçten geçirerek eleyin. Bir miktar sıcak suyu çayın üzerine yavaşça dökerek yoğunlaşıncaya kadar karıştırın. Matcha çayı kıvamı için dilerseniz öncelikle yarım fincan su ile karıştırdığınız çayınızı koyulaşınca diğer yarım fincan su ile tekrar karıştırarak hazırlayabilirsiniz. Hazır olan çayınızı günde bir fincan tüketerek hem metabolizmanızı hızlandırabilir hem de bağışıklık sisteminizi destekleyerek kendinizi hastalıklara karşı koruyabilirsiniz.