Ömer Araz aslen Karslıdır. İzmir’de doğup büyüdü iki çocuğu var. Yabani nane ile kızılcık soslu kuzu etli bir yemek yaptı. daha önce yaptığı ve denediği bir yemeği sergiledi. Uzun süredir aşçılık yapmaktadır. Bulaşıkçılıkla başlamış İtalyan ve Fransız mutfağında kendisini geliştirmiştir.
İzmir’de restoran müdür eniştesiyle katılan Ömer Araz 12 yıldır aşçılık mesleği ile uğraşıyor. Tavadan çıkan ateşe tutkun olduğu için bu mesleği yapıyor. Kars, Sivas ve Iğdır yöresinin otlarıyla kuzu pirzolasını hazırlayan Ömer Araz kendine çok güveniyor. Dinlenmiş eti çok az pişirip servis etti.
Kete yapma konusunda uzman olan Ömer Araz az tuzlu yemek yapmayı tercih ediyor. Somer Şef yöresel yemeği ustaca yaptığını ifade etti. Iğdır kızılcık pestili ile yabani naneyi güzel bir şekilde servis ettiği için Somer Şef Evet dedi. Mehmet Şef de evet dedi ama ikinci turda dikkatli olmasını söyledi. Danilo Şef’ten de evet alan Ömer Araz finale giderek şampiyon olmayı hedefliyor.