Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan yeni bir araştırmaya göre düzenli olarak acı biber yemek kanser veya kardiyovasküler hastalıklar da dâhil olmak üzere hastalıklardan kaynaklanan erken ölüm riskini azaltıyor.
Amerika Birleşik Devletleri’nin Ohio eyaletinde yer alan Cleveland Clinic’ten bilim insanları daha önce Çin ve İtalya’da yapılan çalışmaları gözden geçirerek 570 bin kişiye ait sağlık ve beslenme verilerini inceledi. Çalışmada kanser veya kardiyovasküler hastalıklar da dâhil olmak üzere çeşitli hastalıklardan kaynaklanan erken ölüm riskinin düzenli olarak acı biber yiyenlerden 1/4 oranında daha düşük olduğu tespit edildi.
Acı Biber İltihaplanma ve Tümöre Karşı Savaşıyor
Araştırmacılar bibere acı tat veren ve antioksidan olan kapsaisinin iltihaplanma ve tümörlerle savaşmaya yardımcı olarak kan şekeri seviyelerini kontrol altına tutulmasını sağladığını, böylelikle hem diyabeti hem obeziteye karşı koruma sağladığını ifade etti.
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta son yıllarda yapılan üç büyük araştırmada acı biber tüketiminin kalp damar hastalığına bağlı ölümler başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiğini ifade etti.