Türk Standartları Enstitüsü normalleşme sürecine geçildiğinde restoranlarda alınacak tedbirlerle ilgili standartları belirlediği. Restoranlarda masalar ve müşteriler arasındaki mesafeye azami hassasiyet gösterilecek ve müşteriler HES kodu sorgulanarak yemek yemeye alınacak.
Tedbirleri sağlayan restoranlara güvenli işletme belgesi verilecek. Koronavirüs tedbirleri kapsamında restoranlar paket servisi ve gel hizmeti vermeye devam ediyor.
Çatal Kaşıklar Kapalı Paketlerde Verilecek
Türk Standartları Enstitüsü tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği arasında bir protokol imzalandı. Normalleşme sürecinde geçildiği zaman restoranlarda olması gereken standartlar belirlendi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında restoranlarda masalar sosyal mesafe uygun şekilde hazırlanacak. Her masada hijyen ürünleri yer alacak. Çatal kaşık ve uçaklar paketli şekilde masaya bırakılacak. TS uzmanı Elif Kırbaş işletmeler içerde de aynı anda bulunması gereken kişi sayısı kadar kabul yapacak. İçeriye gir geçildiği andan itibaren HES kodu ateş ölçümü yapılacak dedi. Masalar her müşteriden sonra temizlenecek gerekirse dezenfekte edilecek.
Türk standartları enstitüsü uzmanları gerekli denetimleri gerçekleştirecek. Kırbaş denetimlerde Sağlık Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu kuralları da içeriz şekiller şartları sağlayan kuruluşlarımız Covid-19 Güvenli İşletme Belgesi almaya hak kazanacak diye konuştu. Belgenin geçerlilik süresi bir yıl olacak. İşletmeleri başvurularını Türk standartları Enstitüsü’nün İnternet sayfasından yapabilecek.