Hüseyin Atlansoy Kimdir?
- Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinde 1962 yılında hayata gözlerini açan şair, ilk ve orta öğrenimini küçük bir ilçe olan Mihalıççık’ta tamamladı.
- Boğaziçi Üniversitesi Temel Bilimler Fakültesinde bir süre öğrenime devam ettikten sonra İstanbul Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünü bitirmiştir.
- İlk şiirlerini 1982’den itibaren Yedi İklim, Yönelişler, Şiir Atı, İkindi Yazıları, Bürde, Albatros Hece ve Dergâh dergilerinde yayınlamaya başladı.
- “Şehir Konuşmaları” adlı eseri ile 1990 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından Yılın Şairi ödülüne layık görüldü.

Hüseyin Atlansoy’un Şairliği
Aşk, ölüm, çocuk, medeniyet, ben, şehir; Hüseyin Atlansoy’un şiirlerinde öne çıkan temalar olarak diğer şairlerden ayrılır. Bu temaların dışında çok daha zengin temalara sahip olan Atlansoy, hem 20 hem de 21. asrın postmodern şairleri arasına girmiştir.
Mehmet Solak, Hüseyin Atlansoy’u; “ölünün, dirinin ve aşkın şairi” olarak tanımlamaktadır.
Bunlar içerisinde Atlansoy’un en göze çarpan tarafı aşk temasını işleme şeklidir.
Necip Fazıl Kısakürek gibi mistik ve metafizik temalar dünyasına da giren Atlansoy, nevi şahsına münhasır bir üsluba sahiptir.
Atlansoy’un şiirlerinde derinden gelen bir lirizm yahut sürprizlerle dolu bir ironi okuyucuyu o şiirin kendine has dünyasına davet eder.
Görünen hadiselerin yahut dış dünyanın arkasındaki perdeyi, görünmeyenleri ve asıl olanı anlatmaya ve yakalamaya çalışır. Atlansoy’a göre aslolan, dış görünüşte görünen, beden değildir; ruh ve kalptir.
İkinci Yeni şiirinin tesirinde ve etrafındaki imge ve çağrışımlarla şiirlerini ören Atlansoy, günümüzün yaşayan en büyük şairlerinden birisi kabul edilmektedir.
İkinci Yeni ve postmodern şiiri kendi üslubuyla harmanlayarak kendine has bir tarz ile şiirlerini yazan şair, zaman zaman kapalı ya da üzerinde düşünülmesi gereken imge ve temalara başvurur.
Hüseyin Atlansoy Hangi Ödülü Almıştır?
- Hüseyin Atlansoy 2015 yılında Necip Fazıl Kısakürek Şiir Ödülüne layık görülerek şairliğindeki liyakati göstermiştir. Halen Eskişehir’de lise felsefe grubu öğretmenliğine devam eden Atlansoy mütevazi bir yaşantıyı tercih etmiştir.

Hüseyin Atlansoy Eserleri
- Şehir
- İntihar İlacı
- Balkon Çıkmazında Efendilik Tarihi
- Şehir Konuşmaları
- Kaçak Yolcu
- İlk Sözler
- Karşılama Töreni
- Su Burcu
- Güldeste